Nieuws/Financieel
2632021
Financieel

Altice bekijkt opties met glasvezelnetwerk

Parijs - Kabel- en telecomconcern Altice Europe voert een strategische herziening door op zijn glasvezelinfrastructuur. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf onderzoekt daarbij de mogelijkheid van financiële samenwerkingen, zo maakte het bekend. Volgens Alitice is er nog niets besloten en blijft het ook onzeker of het tot een samenwerking komt.

Verschillende partijen zouden interesse hebben om mee te doen aan de uitrol van een glasvezelnetwerk in Frankrijk door Altice. Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg gaat het onder meer om durfkapitalist KKR, de Australische bank Macquarie en de investeringstak van verzekeraar Allianz.

Zij hebben volgens de ingewijden voorlopige biedingen gedaan voor een belang in het glasvezelproject, dat een waarde zou hebben van 1,5 miljard tot 3 miljard euro. De biedingen lopen naar verluidt uiteen voor belangen tussen de 40 en 60 procent. Definitieve voorstellen zouden volgende maand moeten plaatsvinden. Het glasvezelproject moet ongeveer 5 miljoen Franse huishoudens gaan bereiken.

Eerder dit jaar sloot Altice Europe ook al een deal met KKR over Franse zendmasten. De in Amsterdam genoteerde kabel- en telecommaatschappij verkocht een belang van 49,99 procent in een nieuw zendmastenbedrijf aan KKR. Daarmee is een bedrag gemoeid van circa 1,8 miljard euro.