Nieuws/Financieel
2638668
Financieel

’Berichtgeving vakbonden volkomen onjuist’

Werkgevers technische groothandel bereid tot cao-overleg

De werkgevers in de technische groothandel zijn wel degelijk bereid om te onderhandelen over een nieuwe cao. Dat meldt Werkgevers Technische Groothandel (WTG) naar aanleiding van berichtgeving in De Financiële Telegraaf.

,,Wij willen al sinds juli overleg voeren over een nieuwe cao. De berichtgeving van de vakbonden dat WTG niet wil onderhandelen is volkomen onjuist. Wij hebben de bonden al diverse malen uitgenodigd voor overleg, helaas zonder resultaat.”

Cao-conflict

De technische groothandel levert producten zoals componenten, schakelmateriaal, gereedschappen en apparaten aan onder meer de bouw, industrie en de auto-industrie. De huidige cao, goed voor ongeveer 45.000 werknemers, loopt eind december af.

Het cao-conflict draait niet alleen om het loon en de werkdruk, maar vooral om de reparatie van het derde WW-jaar.

Rapport

WTG wil de onderhandelingen pas starten als het rapport ‘Strategisch Onderzoek Technische Groothandel’ wordt afgerond. In de huidige cao is namelijk afgesproken dat er een strategisch onderzoek zou plaatsvinden waarvan de uitkomsten als uitgangspunt dienen voor de nieuwe cao.

,,Op het moment dat we het rapport dit voorjaar definitief wilden afronden, hebben de vakbonden een aparte eis hieraan verbonden, namelijk de reparatie van het derde WW-jaar. Wij hebben aangegeven dat dit onderwerp geheel losstaat van het strategisch onderzoek. WTG heeft dit in juni met de leden besproken. Zij hebben aangegeven dat zij niet tegen een aanvulling zijn van het derde WW-jaar, maar dat dit onderwerp dient terug te komen in de komende cao-onderhandelingen.”