Nieuws/Financieel
2658943
Financieel

Beleggers Wall Street blijven voorzichtig

New York - De aandelenbeurzen in New York bleven dinsdag dicht bij huis. De zorgen over het Chinees-Amerikaanse handelsconflict, de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties en zwakkere economische groei hielden beleggers op Wall Street in de greep.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,2 procent lager op 26.430,57 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2880,34 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won een fractie tot 7738,01 punten.

De technologiesector kende wat herstel van de verliezen van de afgelopen tijd. Zo gingen Apple, Microsoft, Facebook en Netflix tot 1,9 procent vooruit. Tesla boekte een plus van bijna 5 procent, dankzij een positief analistenrapport van de Australische bank Macquarie. Internethandelaar eBay won 2,2 procent na berichten over interesse van activistische investeerders in het bedrijf.

Google

Google-moeder Alphabet stond 0,9 procent in het rood. Het techbedrijf stapt uit een aanbesteding voor een groot cloudsoftwareproject van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het project, met een geschatte waarde van 10 miljard dollar, druist in tegen de waarden van Google. Maandag stond het concern al in een kwaad daglicht wegens een privacylek binnen zijn sociale netwerk Google Plus.

Verffabrikant PPG Industries moest een verlies slikken van 10 procent na tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Branchegenoot Axalta Coating Systems ging mee omlaag met een min van ruim 7 procent.

Papa John's

Nielsen was vlak. De marktonderzoeker staat naar verluidt in de belangstelling van Blackstone. De investeerder zou het marketingbureau samen met Hellman & Friedman willen inlijven voor 17 miljard dollar. Ook spelletjesmaker Zynga (plus 12,4 procent) zou prooi zijn voor een overname.

Pizzaketen Papa John's sprong bijna 9 procent omhoog. Investeringsfonds Trian zou een overnamebod op het bedrijf bekijken. Papa John's is al langer op zoek naar een koper, nadat het bedrijf na een racismeschandaal rond oprichter John Schnatter flink in waarde is gedaald. Starbucks klom meer dan 2 procent, na berichten dat investeerder Bill Ackman een belang heeft genomen in de koffieketen.

Affimed

Biotechnoloog Affimed kelderde 24,4 procent. Het bedrijf heeft twee onderzoeken naar een kankermedicijn stopgezet na de dood van een deelnemer.

De euro was 1,1494 dollar waard, tegen 1,1487 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 74,89 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent meer op 84,99 dollar per vat.