Nieuws/Financieel
272116797
Financieel

Ondernemers schieten met mondkapjes zorg te hulp

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers schieten de zorg te hulp met de levering van mondkapjes, waaraan door het coronavirus een groot tekort is. Dat bevestigt een woordvoerder van VNO-NCW

Vanwege het grote tekort riep het ministerie van Volksgezondheid het bedrijfsleven eerder deze week op mondkapjes te leveren. Ondernemersorganisaties als VNO-NCW en MKB-Nederland steunden die oproep.

Met succes, zegt VNO-NCW. Die wijst onder meer op de vele aanbiedingen van groothandels, bouwmarkten en multinationals. De ondernemersorganisatie probeert als een soort spelverdeler vraag en aanbod zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen.

Grote partijen die worden aangeboden, worden doorgespeeld naar het ministerie. Daar zijn ze volgens de VNO-NCW vooral op zoek naar grote aanbieders die snel kunnen leveren. Kleinere leveranciers probeert de organisatie vooral lokaal in contact te brengen met zorginstellingen.

Het ministerie werkt hard aan het opzetten van een centrale inkooporganisatie. Daarbij belooft het zijn uiterste best te doen om op alle aanbiedingen te reageren.