Financieel/Geld
2725476
Geld

Kapper beschuldigt eik van hagelschade

Amsterdam - Een kapper probeerde een claim bij zijn verzekering indienen voor deukjes in zijn auto die zouden zijn veroorzaakt door vallende eikels. Helaas voor hem had de vorige eigenaar van de auto de schade, veroorzaakt door hagelstenen, al gedeclareerd.

Toen de verzekeraar de schade opnam, viel het hem op dat de schade precies overeenkwam met een schade aan de auto van het jaar daarvoor. Op foto’s waren de beschadigingen precies te zien. De toenmalige eigenaar kreeg destijds €2150 uitgekeerd na een hagelbui die voor deukjes in de auto had gezorgd.

Claimen

De eigenaar gebruikte het geld niet voor reparatie, maar verkocht de auto met deukjes door aan zijn kapper. Die probeerde vijf maanden later opnieuw de schade te claimen, maar gaf deze keer een grote eik de schuld van de deukjes. De kapper beweert dat een klant hem erop wees dat er eikels op de auto vielen en dat hij daarna pas de deukjes heeft gezien.

Verzekeraar FBTO weigerde de claim uit te keren, beëindigde de verzekering en meldde de kapper aan bij het register voor verzekeringsfraudeurs.

Ook klachteninstituut Kifid geeft de man ongelijk. Het klachteninstituut acht het ook zeer onwaarschijnlijk dat de man bij de koop van de auto en tijdens de vijf maanden die hij de auto in gebruik had, de schade niet zou hebben opgemerkt.