Nieuws/Financieel
2729881
Financieel

Wall Street springt op na tik omlaag

New York - Na het forse openingsverlies klommen de Amerikaanse aandelenbeurzen geleidelijk uit het dal.

Tegenvallende kwartaalberichten van zwaargewichten Amazon en Google voedden de vrees dat bedrijven over hun piek heen zijn. De nieuwste cijfers over economische groei in de Verenigde Staten gaven wat tegenwicht.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.00 (Nederlandse tijd) 0,5% procent lager op 24.853 na eerder meer dan 400 punten omlaag te zijn gedoken. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 2685 punten. Techgraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omlaag tot 7258 punten.

Webwinkelgigant Amazon ging 6 procent omlaag. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal, wegens de feestdagen de belangrijkste periode voor de onlineverkoper, stelden echter teleur.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, boekte een omzet die lager was dan kenners hadden verwacht. Het aandeel zakte 0,5 procent. Ook de andere techreuzen Facebook, Microsoft en Netflix leverden in.

De Amerikaanse economische groei is in het derde kwartaal afgezwakt, zij het minder hard dan economen te midden van alle handelsspanningen hadden verwacht. In het tweede kwartaal was nog sprake van de sterkste groei sinds 2014.

De groeicijfers spelen doorgaans een grote rol bij rentebesluiten van de Federal Reserve.