Nieuws/Financieel
2754592
Financieel

TomTom denkt na over toekomst

San Francisco - Navigatiedienstverlener TomTom moet bij een verkoop van zijn Telematics-divisie nadenken of het bedrijf alleen door wil gaan of samenwerkingen aan wil gaan. Dat zei topman Harold Goddijn tegen persbureau Reuters. TomTom bekijkt de mogelijkheden voor de divisie die producten voor het beheer van een wagenpark aanbiedt.

De Telematics-divisie groeit niet spectaculair maar wel gestaag door en is volgens Goddijn ,,een beetje een mysterie voor analisten''. Het vaststellen van een verkoopprijs is dan ook niet eenvoudig.

Ondanks toenemende concurrentie van onder meer Google is Goddijn overtuigd dat TomTom de komende jaren winst kan maken. Dat wil niet zeggen dat hij een overname door of verregaande samenwerking met een techbedrijf of automaker uitsluit.

Dat Goddijn en zijn drie mede-oprichters 44 procent van TomTom in bezit hebben, hoeft volgens de topman niet te betekenen dat ze de controle over het bedrijf niet willen opgeven. ,,We zullen doen wat goed is voor het bedrijf, de mensen en de aandeelhouders.''