Nieuws/Financieel
2754637
Financieel

Apple onderuit op wegzakkend Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York keken vrijdag tegen verliezen aan na plussen bij de start van de handel.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 16.00 uur (Nederlandse tijd 0,2 procent lager op 25.329 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2729 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq werd geraakt door de koersval van Apple en gleed 1% weg naar 7361 punten.

Persbureau Bloomberg meldde dat president Donald Trump een handelsovereenkomst wil tekenen met China tijdens de G20-bijeenkomst in Argentinië eind november. Volgens ingewijden heeft Trump hoge ambtenaren aan het werk gezet om de voorwaarden op papier te zetten.

Apple

Apple leverde ruim 5 procent in. De iPhone-maker kwam met voorzichtige vooruitzichten voor het belangrijke lopende kwartaal waarin ook de feestdagenperiode valt. De technologiegigant meldde dat in de komende maanden mogelijk niet aan de hooggespannen verwachtingen kan worden voldaan.

De werkgelegenheid in de VS is in oktober met 250.000 banen gegroeid. Economen hadden in doorsnee op een aanwas met 200.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. De werkloosheid was onveranderd op 3,7 procent. Het rapport is van belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Er wordt algemeen verwacht dat de Fed in december de rente verder gaat verhogen.