Nieuws/Financieel
276654003
Financieel

Werknemers JP Morgan roulerend terug naar kantoor

Na lange tijd thuis te hebben gewerkt vanwege de impact van de coronacrisis heeft de Amerikaanse bank JP Morgan de deur open gezet voor werknemers om vanaf juli roulerend terug te keren naar kantoor, zo komt naar voren uit een memo van het bankconcern.

Bij de terugkeer van het personeel naar kantoor houdt JPMorgan rekening met een maximale bezetting van 50% op de werkvloer. Daarmee komt de bank tegemoet aan de coronaregels in de VS voor het afstand houden.

In de memo wordt verder benadrukt dat aan de hand van dit schema zal bijdragen tot een succesvolle terugkeer van de werknemers. Iedere manager bij de bank krijgt de taak om toezicht te houden bij het uitvoeren van de agenda.

Uitrol vaccinaties

Onder het bewind van president Joe Biden is er sinds begin van dit jaar flink werk gemaakt van de uitrol van het vaccinatieprogramma. De voorspoedige gang van zaken bij de inkoop van vaccins heeft daar een belangrijke rol gespeeld. In een aantal staten zijn de coronarestricties dan ook al flink versoepeld.

Ondanks de impact van de pandemie heeft JP Morgan in het voorbije kwartaal goede zalen gedaan. Vooral de begeleiding bij beursgangen en de handel op de financiële markten gaven de Amerikaanse bank een steun in de rug.