Nieuws/Financieel
2779960
Financieel

Nieuwe cao grootmetaal vrijwel uitgesloten

Al enige tijd actie in grootmetaal.

Al enige tijd actie in grootmetaal.

Een nieuwe cao voor de 150.000 werknemers in de grootmetaal is vrijwel uitgesloten nu een bemiddelingspoging tussen vakbonden en werkgevers is mislukt. Ondernemersorganisatie FME denkt na over een loonaanbeveling richting de bedrijven.

Al enige tijd actie in grootmetaal.

Al enige tijd actie in grootmetaal.

Op verzoek van FME hebben bemiddelaars de afgelopen weken geprobeerd de onderhandelingen vlot te trekken. ,,Helaas is dat niet gelukt. De bemiddelaars hebben geconstateerd dat de verschillen onoverbrugbaar zijn en hebben de bemiddeling beëindigd”, laat de ondernemersorganisatie weten.

FME was bereid tot een loonstijging van 8% voor 33 maanden, de afspraak om tenminste tweeduizend flexcontracten naar vaste contracten om te zetten en een generatiepact te sluiten. De ondernemersorganisatie heeft verder voorgesteld om ruim in te zetten op scholing en ontwikkeling.

,,De vakbonden willen niet tot een akkoord komen. Ze hebben afgelopen maart slechts hun eisen bij FME op tafel gelegd en zijn nooit serieus ingegaan op de diverse voorstellen, waardoor er feitelijk geen sprake is geweest van onderhandelen”, zegt hoofdonderhandelaar Ab van der Touw.