Nieuws/Financieel
2780373
Financieel

Boskalis wil topman Berdowski herbenoemen

Papendrecht - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis wil topman Peter Berdowski herbenoemen voor een periode van vier jaar. Zijn herbenoeming zal worden voorgelegd op de aandeelhoudersvergadering in mei volgend jaar. Dat liet Boskalis weten in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal.

De 60-jarige Berdowski staat al sinds 2006 aan het hoofd van Boskalis. Op de vergadering in mei zal tevens de voordracht van Carlo van Noort (43) tot nieuwe financieel directeur worden voorgelegd. Hij zal dan Hans Kamps vervangen. Momenteel is Van Noort financieel directeur van Boskalis Nederland.

Het bedrijf meldde verder dat de winstverwachting voor heel 2018 wordt gehandhaafd. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de netto operationele winst in het tweede halfjaar fors hoger zijn dan de 34,5 miljoen euro in de eerste helft van het jaar. Maar het evenaren van het nettoresultaat uit de tweede jaarhelft van 2017, destijds 75 miljoen euro, wordt niet verwacht. Verder worden de kapitaalinvesteringen, exclusief overnames, dit jaar geraamd op 235 miljoen euro. Dat was eerder 250 miljoen euro.

Volgens Boskalis was in het afgelopen kwartaal een goede omzetontwikkeling te zien, met een hoger bedrijfsresultaat dan het kwartaalgemiddelde in de eerste helft. De orderportefeuille was vrijwel stabiel op 3,8 miljard euro. In de afgelopen periode werd voor een half miljard euro aan werk aangenomen.