Nieuws/Financieel
2782854
Financieel

Wall Street opent met verlies

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag lager aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Beleggers op Wall Street kauwden nog na op het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. Bij de bedrijven was er veel aandacht voor media- en entertainmentconcern Walt Disney dat de boeken opende.

De leidende Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handelen 0,5 procent lager op 26.071 punten. De brede S&P 500 verloor 0,7 procent tot 2787 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 1,2 procent kwijt tot 7442 punten.

Walt Disney won in de vroege handel 2,5 procent. Het concern deed afgelopen kwartaal goede zaken met zijn attractieparken. Daarnaast brachten de succesfilms Ant-Man and the Wasp en Incredibles 2 veel geld in het laatje. Disney heeft tevens zijn eigen streamingdienst gepresenteerd. Die gaat Disney+ heten.

Cloudopslagdienst Dropbox werd beloond met een koerswinst van meer dan 7 procent dankzij beter dan verwachte resultaten. Het kwartaalbericht van Hertz Global viel ook uitstekend. De autoverhuurder boekte de hoogste winst in drie jaar. Het aandeel dikte 17 procent aan.