Nieuws/Financieel
2783826
Financieel

Zakenblad Fortune in Thaise handen

DES MOINES (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse zakenblad Fortune heeft een nieuwe eigenaar. De Thaise zakenman Chatchaval Jiaravano koopt het magazine en de aan Fortune-gerelateerde onderdelen van mediabedrijf Meredith. Jiaravano, die oprichter en eigenaar is van conglomeraat Charoen Pokphand Group, betaalt 150 miljoen dollar voor het merk.

De nieuwe eigenaar zal Fortune naar eigen zeggen op persoonlijke titel bezitten, maar bemoeit zich niet met de gang van zaken. Hij beloofde wel de nodige middelen om van Fortune het leidende merk te maken voor zakelijke media.

Fortune 500

Fortune werd in 1930 opgericht. Het blad is onder meer bekend van de Fortune 500-ranglijst waarin het jaarlijks de grootste bedrijven ter wereld qua omzet op een rijtje zet. Clifton Leaf blijft aan als hoofdredacteur en ook president Alan Murray blijft op zijn post.

Meredith doet de nodige inspanningen om zijn aan nieuws gerelateerde onderdelen te verkopen. De merken verwierf het bedrijf eerder bij de aankoop van Time Inc. Eerder werd al Time Magazine verkocht voor een bedrag van 190 miljoen dollar.