Nieuws/Financieel
2784051
Financieel

Wall Street lager weekend in

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen gesloten. Mindere berichten uit de techsector drukten het sentiment, net als blijvende handelszorgen. Verder zijn beleggers bevreesd dat de aanhoudende daling van de olieprijzen problemen kunnen opleveren voor de economie.

De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,8 procent op 25.989,30 punten. De S&P 500 verloor 1,3 procent tot 2769,74 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 1,7 procent kwijt tot 7406,90 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,4 procent tot 59,84 dollar. Een vat Brentolie kostte 1,4 procent minder op 69,69 dollar. De olieprijzen gingen voor de tiende dag op rij omlaag. In het kielzog verloren ook bedrijven in de energiesector. Verder sloten mijnbouw- en staalfondsen in het rood in navolging van Europese sectorgenoten.

Resultaten van chipmaker Skyworks Solutions (min 8 procent) zorgden voor een mineurstemming in de techsector. Uit de cijfers kon worden opgemaakt dat de vraag naar smartphones minder wordt.

General Electric (GE) verloor 5,7 procent na een negatief analistenrapport. Daarin werden onder meer zorgen geuit over de financiële situatie bij het industrieel conglomeraat. Ook elektronicaketen Best Buy (min 7,4 procent) stond bij de dalers. De deal tussen internetreus Amazon en techbedrijf Apple over de verkoop van de nieuwste iPhones deed het aandeel geen goed.

Walt Disney won 1,7 procent. Het entertainmentconcern deed afgelopen kwartaal goede zaken met zijn attractieparken. Ook brachten de succesfilms Ant-Man and the Wasp en Incredibles 2 veel geld in het laatje. Disney presenteerde tevens zijn eigen streamingdienst Disney+.

Cloudopslagdienst Dropbox werd beloond met een koerswinst van 3,3 procent dankzij beter dan verwachte resultaten. Het kwartaalbericht van autoverhuurder Hertz Global (plus 19 procent) viel ook uitstekend.

Restaurantbeoordelingswebsite Yelp verloor 27 procent na tegenvallende cijfers en verwachtingen. Computerspelletjesmaker Activision Blizzard werd 12 procent lager gezet vanwege teleurstellende prognoses.

De euro was 1,1336 dollar waard, tegen 1,1327 dollar bij het slot in Europa