Nieuws/Financieel
2800973
Financieel

Wall Street duikt in het rood

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een hogere opening in de min gedoken. Dit gebeurde onder aanvoering van tech- en financiële fondsen. Ook zijn er zorgen over de impact van de grote bosbranden die in Californië woeden en dan vooral over wie er voor de schade zal opdraaien. Beleggers verwerkten verder weinig verrassende cijfers over de Amerikaanse inflatie. Die spelen doorgaans een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent lager op 25.103 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 2703 punten en technologiegraadmeter Nasdaq noteerde 0,7 procent lager op 7151 punten.

Verschillende nutsbedrijven gingen in de uitverkoop. Met name elektriciteitsbedrijf PG&E was de gebeten hond met een koersval van 26 procent. Het bedrijf vreest ,,aanzienlijke verplichtingen" als inderdaad blijkt dat zijn apparatuur de oorzaak is geweest van de bosbranden.

Nieuwe iPhones

Techbedrijf Apple zag wederom 2,6 procent van zijn beurswaarde verdampen. De zorgen over mindere verkoopvooruitzichten van de nieuwe iPhones houdt beleggers al dagen bezig.

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, was een opvallende daler met een min van 3,3 procent. De Amerikaanse autoriteiten hebben een dagvaarding gestuurd naar Snap vanwege beschuldigingen rond misleiding van beleggers bij de beursgang in maart vorig jaar. Snap zou valse verklaringen hebben afgelegd over hoe de concurrentie van foto-app Instagram de groei van Snapchat ondermijnde.

Oliekartel OPEC

Macy's krikte in de afgelopen periode zijn vergelijkbare omzet verder op, met een hogere winst. Daarnaast was het winkelbedrijf positiever over de omzet voor het hele boekjaar. Het aandeel verloor evenwel 5,6 procent.

De euro was 1,1288 dollar waard, tegen 1,1314 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen veerden op na berichten dat oliekartel OPEC overweegt om de olieproductie weer te verlagen om de prijs te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 56,79 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder op 66,86 dollar.