Nieuws/Financieel
2805202
Financieel

Brill bevestigt onlangs bijgestelde prognose

Leiden - Wetenschappelijk uitgever Brill blijft in een nieuwe handelsupdate bij zijn onlangs bijgestelde verwachtingen voor 2018. Eind oktober meldde Brill al een teleurstellend derde kwartaal achter de rug te hebben. Het bedrijf verlaagde toen zijn omzet- en winstverwachtingen voor heel dit jaar.

Brill kampt onder meer met hogere kosten. Dat komt voor een belangrijk deel door een vertraagde oplevering van het nieuwe onlineplatform Brill.com. Met de verkopen van ebooks gaat het wel nog steeds goed, aldus Brill. Ook lijkt de markt voor gedrukt materiaal in Europa inmiddels weer wat te herstellen.

Het bedrijf merkt op dat de uiteindelijke jaarcijfers, zoals gebruikelijk, voor een groot deel zullen afhangen van de omzet in november en december. Voor de opbrengsten gaat Brill voorlopig uit van een daling van 1 à 2 procent ten opzichte van de 36,4 miljoen euro van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat komt naar verwachting 20 tot 25 procent onder dat van vorig jaar uit. Toen schreef Brill een winst van 2,3 miljoen euro bij.