Nieuws/Financieel
2838595
Financieel

Grote order voor Boskalis

Papendrecht - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft een order gekregen voor het installeren van exportkabels voor de offshore netverbinding Ostwind 2. Dat werd zondag bekendgemaakt. Het contract heeft een waarde van meer dan 250 miljoen euro. Het is het grootste kabelinstallatiecontract dat ooit door Boskalis is verworven.

Het project gaat begin volgend jaar van staart en de oplevering staat gepland voor eind 2022. De werkzaamheden omvatten het ontwerpen en installeren van circa 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshore windmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zullen aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin.

Boskalis gaat het contract uitvoeren in een consortium met partner NKT, dat het hoogspanningskabelsysteem zal leveren. Boskalis zal een breed scala aan eigen materieel inzetten, waaronder sleephopperzuigers en backhoe dredgers, surveyschepen voor geofysisch en geotechnisch onderzoek, kabellegschepen en een uitgebreid assortiment trenching-materieel.