Nieuws/Financieel
2841387
Financieel

Boskalis krijgt voorkeurspositie bij Saudi's

Amsterdam - Boskalis mag aan de slag voor Saudi Aramco. De maritiem dienstverlener en baggeraar is één van de partijen waarmee de Saudi's een voorlopig contract tekende ten behoeve van het ambitieuze offshore-investeringsprogramma van het staatsoliebedrijf. Dit langjarige programma behelst onder meer ontwikkeling, inkoop, constructie, transport en installatie ten behoeve van de olie- en gaswinningsindustrie.

De Saudi's hebben jaarlijks 3 miljard dollar op de plank liggen voor investeringen. De duur van het programma is in eerste instantie zes jaar, met de mogelijkheid van twee keer een verlening van drie jaar. De geselecteerde aannemers, waaronder Boskalis, hebben het recht om mee te dingen naar opdrachten. Ze kunnen dat doen zonder daarbij een aantal technische kwalificaties te specificeren. Dat bevordert het tempo van projecten.

Boskalis verwacht dat de overeenkomst voor honderden miljoenen euro's omzet zal opleveren. De Saudi's sloten eenzelfde overeenkomst af met een dozijn andere dienstverleners waaronder Siemens, Baker Hughes, Schlumberger, ABB en Technip.