Nieuws/Financieel
2847513
Financieel

Amazon kent beste dag ooit op Cyber Monday

SEATTLE (ANP) - Webwinkelgigant Amazon heeft op Cyber Monday zijn beste dag ooit gedraaid. Precieze dagcijfers geeft het concern niet. Op Black Friday en Cyber Monday bestelden klanten wereldwijd in totaal meer dan 18 miljoen speelgoedartikelen. Ook werden er meer dan 13 miljoen mode-bestellingen afgerekend.

Amazon spreekt van een goede start van het feestdagenseizoen. Op deze dagen met tal van kortingen en promoties beginnen Amerikanen traditioneel met hun inkopen voor de kerstdagen. Dit jaar deed vooral de nieuwe Echo Dot, de slimme speaker van Amazon, het erg goed.

Ryanair

Niet alleen Amazon vaart wel bij de gekte rond Black Friday en Cyber Monday. Ook luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt records te hebben gebroken. De Ierse prijsvechter koos ervoor om gerelateerd aan de dagen een hele 'Cyber Week' met aanbiedingen van goedkope vliegtickets op te zetten. Deze bleek zo succesvol dat het concern de periode nog iets verlengt. Vorige week dinsdag was de drukste dag met boekingen ooit. De website van Ryanair is afgelopen week al meer dan 25 miljoen keer bezocht.