Nieuws/Financieel
2859730
Financieel

Horeca blijft overeind door prijsverhogingen

DEN HAAG (ANP/DFT) - De omzet van de Nederlandse horeca steeg in het derde kwartaal met 0,4% ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit is geheel toe te schrijven aan prijsstijgingen. Het volume, dus het aantal consumpties of overnachtingen, daalde juist met 0,7%

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag. Opvallend is de mindere verkoop van restaurants, waar sprake was van de eerste volumedaling in de afgelopen tweeënhalf jaar. Ook cafés hadden te maken met een volumedaling.

De omzet van alle eet- en drinkgelegenheden samen, waaronder ook fastfoodrestaurants, kantines en catering, dikte met 0,5% aan. Hier nam het aantal verkochte consumpties met 0,4% af.

De omzet van logiesverstrekkers nam met 0,3% toe. Ook in deze sector is de omzettoename volgens het CBS volledig toe te schrijven aan prijsstijgingen. Het volume daalde met 1,4%. De omzet van hotels steeg met 0,2%, maar het volume daalde met 0,9%. De omzet van overige logiesverstrekking, waaronder vakantiehuisjes en kampeerterreinen, steeg met 0,8%.