Nieuws/Financieel
2878734
Financieel

Dow keldert met 800 punten

Amsterdam (DFT) - Wall Street vreest een nieuwe handelsoorlog en een afkoelende Amerikaanse economie. De Dow Jones zakte dinsdagavond met bijna 800 punten.

Sinds maart ging de beurs niet zo hard terug.

De handelshoop van een dag eerder, na de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping, heeft plaatsgemaakt voor scepsis over het vermogen van beide landen om handelsafspraken te maken.

Beleggers vrezen dat er te weinig concrete maatregelen komen om een nieuw handelsconflict tussen de eerste en de tweede economische grootmacht te voorkomen.

Olie op het vuur

De Dow Jones noteerde rond acht uur ’s avonds 2,6% verlies. Techaandelen kregen het, vanwege de productie in China, harder voor de kiezen met 3,1% verlies.

Beleggers bouwen risico’s af, een dag voordat Wall Street sluit vanwege de begrafenis van oud-president H.W. Bush.

Volgens marktvorsers gepolst door beleggingssite MarketWatch is er nog geen signaal van paniek in de aandelenmarkten.

Dat president Trump Robert Lighthizer, een hardliner als het om de confrontatie met China gaat, heeft aangesteld om de handelsgesprekken met Peking te leiden, stookte het vuurtje voor beleggers op.

Meerdere macrocijfers van de Amerikaanse economie toonden afgelopen dagen bovendien ook signalen van een afkoeling, waaronder die van nieuw gebouwde woningen.