Nieuws/Financieel
2879387
Financieel

Stevige groei voor techbedrijf Elastic

Mountain View - Techbedrijf Elastic is de voorbije maanden stevig gegroeid. Het in New York genoteerde bedrijf sloot het tweede kwartaal van zijn boekjaar af met fors meer omzet. Daarbij viel het verlies veel lager uit dan een jaar eerder.

De kwartaalomzet kwam uit op 63,6 miljoen dollar. Daarmee was sprake van 72 procent groei. Het operationele verlies was 27,1 miljoen dollar. Dit betekende een daling van bijna 43 procent op jaarbasis. De leiding van het bedrijf toonde zich tevreden met de cijfers.

Elastic ontwikkelt software om grote databestanden te doorzoeken. Het bedrijf rekent onder meer eBay, Airbus, Vimeo en Ticketmaster, maar ook Credit Suisse, Accenture en Uber, tot zijn klanten.

Begin oktober ging het bedrijf naar de beurs. Daarmee werd 264 miljoen dollar opgehaald. Dat debuut verliep opmerkelijk. De koers van de techstart-up eindigde maar liefst 94 procent boven dan de introductiekoers. Elastic werd in 2012 opgericht door de Nederlander Steven Schuurman, Shay Banon, Uri Boness en Simon Willnauer. Schuurman heeft ongeveer een vijfde van de onderneming in handen.