Nieuws/Financieel
288166199
Financieel

Warren Buffett terug in top drie rijkste mensen

Warren Buffett

Warren Buffett

Hoewel ook Warren Buffett hard geraakt is door de uitverkoop op de aandelenbeurzen, is de Amerikaanse superbelegger terug in de top drie van rijkste mensen ter wereld.

Warren Buffett

Warren Buffett

Bernard Arnault, grootaandeelhouder bij luxeconglomeraat LVMH, is dit jaar vanwege de gekelderde koers van zijn bedrijf al bijna $50 miljard van zijn vermogen kwijtgeraakt – en nu dus ook de derde plaats op de dagelijks bijgewerkte rijkenlijst van persbureau Bloomberg.

Beperkt

Buffett hield de beurspijn vooralsnog beperkter. Va zijn belang in investeringsvehikel Berkshire Hathaway zag hij in de voorbije maanden circa $25 miljard in rook opgaan.

Topman Jef Bezos van internetreus Amazon wist zijn koppositie ondertussen te verstevigen. Ondanks de coronacrisis is zijn vermogen per saldo dit jaar nog met $2 miljard toegenomen.

Bill Gates

Bill Gates, oprichter en grootaandeelhouder bij Microsoft, ging ook flink gebukt onder de verkoopstorm bij de softwarereus met per saldo een verlies van bijna $25 miljard. Toch weet Gates de tweede plek nog ruimschoots in handen te houden.

Mark Zuckerberg, topman bij Facebook, heeft met zijn aandelenpakket eveneens flinke averij opgelopen, maar zit met zijn vijfde plaats Arnault op de hielen.