Nieuws/Financieel
2885850
Financieel

Schutterende Blokker-directeur naar AH to go

Rob Heesen

Rob Heesen

AMSTERDAM - De schutterende directeur Rob Heesen van Blokker gaat naar AH to go, waar hij algemeen manager wordt. Heesen kreeg landelijke bekendheid toen hij bij de opening van de eerste nieuwe Blokker-winkel volkomen af ging voor de camera van het NOS journaal. Volgestopt met communicatieadviezen gaf hij op elke vraag hetzelfde antwoord. ,,Radicale transformatie. Dat is wat we gaan doen.’’

Rob Heesen

Rob Heesen

Het filmpje wordt vaak aan studenten communicatie getoond om te laten zien hoe het niet moet.

Heesen werd er na een machtsconflict bij Blokker uitgegooid. Hij kwam van de Hema en was binnengehaald om het verouderde en kwakkelende Blokker nieuw leven in te blazen. Maar volgens de familie Blokker veranderde er veel te veel, zo verdwenen veel goedkope artikelen en en typische Blokker producten als de pluizentondeuse en het sudderplaatje. Toen bleek dat de omzet van de vernieuwde Blokkerwinkels tegenviel, greep de familie Blokker in.

Ahold Delhaize benoemde verder Philip Padberg tot algemeen manager van AH.nl. Hij was de afgelopen drie jaar bij maaltijdbezorger Deliveroo eindverantwoordelijk voor continentaal Europa en Nederland. Padberg neemt het stokje over van Selma Postma, die voor Ahold Delhaize’s Peapod in de Verenigde Staten aan de slag gaat.