Nieuws/Financieel
2930698
Financieel

Amerikaanse beurzen blijven in de min

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag nog altijd in de min. Een korte opleving leek de beursgraadmeters naar positief terrein te brengen, maar daarna zakten de koersen weer weg.

Beleggers hebben weinig richtinggevend nieuws als houvast en richten zich op het rentebesluit van de Federal Reserve, later in de week. De Amerikaanse koepel van centrale banken komt woensdag met zijn rentebesluit, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex leverde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent in tot 23.851 punten. De brede S&P 500 verloor 1,1 procent op 2571 punten en techbeurs Nasdaq ging eveneens 1,1 punten omlaag tot 6835 punten.

Jack in the Box

Goldman Sachs (min 1,9 procent) heeft in Maleisië een strafzaak aan zijn broek vanwege het grote schandaal rond het staatsfonds 1MDB. Ook zijn enkele oud-werknemers in staat van beschuldiging gesteld. Het fonds 1MDB is de spil in een groot schandaal in het land. De voormalige premier van Maleisië, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen.

Fastfoodketen Jack in the Box steeg 3,1 procent. De onderneming bevestigde dat ze kijkt naar strategische opties, waaronder een verkoop. Er vinden al gesprekken plaats met mogelijke kopers, aldus Jack in the Box.

Boeing

Verder liet Boeing (plus 0,7 procent) weten dat er overeenstemming is met zijn Braziliaanse branchegenoot Embraer over de voorwaarden van hun samenwerking bij de bouw en verkoop van verkeersvliegtuigen. Boeing krijgt zoals verwacht 80 procent van de op te richten joint venture

Johnson & Johnson had nog steeds te lijden onder een rapport over asbest in talkpoeder van vrijdag. Het aandeel leverde nu 3,5 procent in.

Google

Google-moeder Alphabet (min 0,9 procent) stond verder in de belangstelling vanwege berichten dat het project van Google om een gecensureerde zoekmachine voor de Chinese markt te bouwen vrijwel dood is. Intern was er nogal wat ophef ontstaan om dat project. Google-medewerkers legden zelfs het werk neer uit protest tegen de plannen.

De euro noteerde op 1,1355 dollar, tegen 1,1338 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 50,40 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 59,91 dollar per vat.