Nieuws/Financieel
295125459
Financieel

Brits hof keurt verhuizing Unilever goed

Het Britse High Court heeft de plannen van Unilever goedgekeurd om op papier een volledig Brits bedrijf te worden. Dat betekent dat de verhuizing op 29 november wordt afgerond.

Unilever kent nu nog zowel een Brits als een Nederlands onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. De Nederlandse en Britse aandeelhouders stemden eerder al in met het plan om de bestaande hoofdkantoren samen te voegen in Londen.

Eerder benadrukte topman Alan Jope al het belang van de fusie voor de langetermijngroei. Daardoor komt er volgens hem ruimte voor overnames en ontstaat er een gelijk speelveld ten opzichte van de concurrenten.

Volledig Brits

Unilever maakte in juni bekend zijn duale Brits-Nederlandse structuur op te geven en op papier volledig Brits te worden. De aankondiging volgt op een uitgebreid onderzoek van anderhalf jaar naar mogelijkheden om de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen.

Wel kan een nieuwe Nederlandse wet nog roet in het eten gooien. Onlangs werd bekend dat GroenLinks de spoedwet doorzet waarmee de partij hoopt te voorkomen dat bedrijven verhuizen naar een land waar geen dividendbelasting wordt geheven en op deze manier belasting ontwijken.