Nieuws/Financieel
2975844
Financieel

Vrees voor run op pinautomaten

Grootste geldvervoerder is failliet

Geldtransporteur SecurCash Nederland is failliet. Dat bevestigt curator Marc Udink na berichtgeving in De Telegraaf.

Curator Marc Udink hoopt op een doorstart voor het bedrijf dat geld van en naar winkels vervoert. De geldvoorziening voor geldautomaten is bij een ander bedrijf ondergebracht dat buiten het faillissement wordt gehouden.

Schulden

Woensdag en donderdag rijdt SecurCash niet met geld naar winkels. Vrijdag moet het bedrijf wel weer actief zijn, maar de curator is nog in gesprek om daar geld voor te vinden. ,,We willen actief blijven, ook om maatschappelijke ontwrichting te voorkomen'', aldus Udink. ,,Maar de schuldeisers mogen daar niet slechter van worden. '' Er zou onlangs al met partijen zijn gesproken over een voortzetting van de activiteiten, maar toen haakten die partijen af omdat SecurCash veel schulden heeft.

Bij SecurCash hoort ook het voormalige Brink’s Nederland. Die geldtransporteur kwam een paar jaar geleden in financiële problemen. Het bedrijf werd uiteindelijk overgenomen door de Duitse branchegenoot Wincor Nixdorf die Brink’s Nederland vervolgens samenvoegde met zijn eigen dochter SecurCash. Er werken ruim driehonderd mensen bij SecurCash Nederland, waaronder meer dan tweehonderd vaste krachten.

Zwijgen

Om paniek rond de drukke feestdagen te voorkomen, moesten alle betrokken partijen beloven te zwijgen over de situatie. Er werd gevreesd voor een run op de pinautomaten. Ook zou de wetenschap van niet opgehaald geld in winkels, dieven op ideeën kunnen brengen.

Twee concurrenten moeten de transporten van SecurCash overnemen. Het vervoer van en naar de geldautomaten wordt nu buiten het faillissement gelaten.

Lees verder: