Nieuws/Financieel
3005034
Financieel

Wederom plussen op Wall Street

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York in de plus, waarmee de winstreeks van de afgelopen handelsdagen verder doorgezet wordt. De handel op Wall Street krijgt opnieuw steun van optimisme over het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 23.932 punten. De brede S&P 500 won ook 0,6 procent, tot 2590 punten, en technologiebeurs Nasdaq klom 1,1 procent naar 6971 punten.

De Chinees-Amerikaanse handelsgesprekken in Peking zijn afgerond. Oorspronkelijk zou alleen op maandag en dinsdag worden overlegd, maar woensdag werd verder gesproken. Volgens China toonde de verlenging aan dat beide partijen serieus waren over de onderhandelingen.

Keldering

Bij de bedrijven kelderde drankenconcern Constellation Brands bijna 11 procent. De Amerikaanse brouwer van Corona-bier heeft kwartaalcijfers gepubliceerd en die vielen erg tegen. Huizenbouwer Lennar meldde eveneens kwartaalresultaten en steeg ruim 7 procent.

Het aandeel Apple noteerde 2 procent hoger na bemoedigende opmerkingen van een analist van Morgan Stanley. De techreus zou daarnaast toeleveranciers hebben opgedragen de productie van iPhones terug te schroeven. Vorige week kwam Apple nog met een forse omzetwaarschuwing voor het afgelopen kwartaal vanwege een tegenvallende vraag in China.

Shutdown

De shutdown van de Amerikaanse overheid blijft overigens boven de markt hangen. Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwde dat de VS zijn hoogste kredietstatus (AAA) kan verliezen als de stillegging en het politieke gesteggel over de begroting nog lang aanhouden. Daarnaast wachten beleggers op de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die later op de dag worden gepubliceerd.

De euro was 1,1531 dollar waard, net als bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De olieprijzen gingen verder hard omhoog na een nieuwe bevestiging van Saudi-Arabië dat het land zich blijft inspannen om de oliemarkt meer in balans te brengen. Een vat Amerikaanse olie werd 4,7 procent duurder op 52,11 dollar. Brentolie steeg 4,1 procent in prijs en kostte 61,14 dollar per vat.