Nieuws/Financieel
3007337
Financieel

Bitcoin deinst terug tot ruim onder $4000

Amsterdam (DFT) - Na de recente opleving vanaf de start van het nieuwe jaar maakte de digitale munt bitcoin donderdag een terugtrekkende beweging tot ruim onder de grens van $4000.

Op cryptoplatform Coindesk werd rond 12.00 uur (Nederlandse tijd) bijna 6% minder neergelegd voor de bitcoin naar een stand van $3765. Eerder deze week klom de digitale munt nog tot boven de $4000.

Beleggers in de bitcoin staat dit jaar spannende tijden te wachten. De cryptomunt die vorig jaar een enorme duikeling maakte, wordt onder de loep genomen door een groot aantal centrale banken.

De uitkomsten daarvan kunnen grote invloed hebben op de beweging van de bitcoin.

Hackaanval

Verder zou de bitcoin onder druk zijn gekomen doordat er een aanval van hackers zou zijn uitgevoerd op Coinbase, de grootste beurs waar cryptomunten worden verhandeld.

Afgelopen jaar werd de hype rond de bitcoin hard doorgeprikt mede doordat de Amerikaanse waakhond SEC de etf-handel rond de digitale munt afkeurde. In 2017 beleefde de bitcoin nog gouden tijden. Eind december werd destijds een hoogtepunt van boven de $19.000 neergezet.