Nieuws/Financieel
3009376
Financieel

Ajax niet te stoppen op de beurs

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt

Amsterdam (DFT) - De beurskoers van Ajax is donderdag naar het hoogste punt ooit gestegen. Het nieuws dat Sevilla circa €14 miljoen heeft geboden op Ajax-verdediger Max Wöber werd door beleggers op de Amsterdamse beurs met gejuich ontvangen.

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt

Het aandeel Ajax klom donderdagmiddag met ruim 2% naar €15,35. Bij het sluiten van de beurs was de beurskoers van de voetbalclub licht teruggezakt naar €15,30. Tegen die koers is Ajax circa €281 miljoen waard. De Amsterdammers gingen in 1998 naar de beurs tegen een koers van 25 gulden (€11,34).

David Neres

Ajax was begin deze week ook al geliefd bij beleggers door het nieuws uit De Telegraaf dat Guangzhou Evergrande €30 miljoen wil neerleggen voor vleugelaanvaller David Neres. De Chinese topclub is inmiddels bereid om €43 miljoen neer te tellen voor de Braziliaan.

De overwintering in de lucratieve Champions League en de serieuze belangstelling van diverse topclubs voor middenvelder Frenkie de Jong en aanvoerder Matthijs de Ligt stuwden de beurskoers van Ajax vorige maand ook reeds.