Nieuws/Financieel
3010595
Financieel

’Oud-topman Nissan Ghosn raakt Amsterdams huis kwijt’

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn

AMSTERDAM (ANP/RTR) - De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn raakt naar verwachting zijn appartement in Amsterdam kwijt. De Japanse automaker wil alle banden met Ghosn verbreken en is volgens bronnen wereldwijd huurcontracten aan het opzeggen van huizen waar globetrotter Ghosn verbleef.

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn

Nissan zelf meldde al wel dat het huurcontract van een luxe-appartement in een van de duurste wijken in Tokio is opgezegd. Verder had de topman toegang tot nog veel meer woningen in onder meer Rio de Janeiro, Beiroet en Parijs.

Ghosn zit al sinds half november in de cel in Japan op verdenking van belastingfraude als baas van Nissan. De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden.

Ghosn zegt zelf overigens dat hij valselijk is beschuldigd en opgesloten. Japanse aanklagers breiden het strafdossier tegen hem inmiddels verder uit, met een reeks van nieuwe aanklachten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop