Nieuws/Financieel
3018697
Financieel

Baas geplaagd nutsbedrijf PG&E stapt op

San Francisco - Elektriciteitsbedrijf PG&E, wiens apparatuur mogelijk de bosbranden eind vorig jaar in Californië veroorzaakte, moet op zoek naar een nieuwe baas. De huidige topvrouw Geisha Williams heeft haar ontslag ingediend. Ze gaf geen reden voor haar vertrek. Ondertussen is het bedrijf een faillissementsprocedure begonnen.

Williams stond sinds maart 2017 aan het roer van PG&E. De laatste maanden bleken catastrofaal voor de onderneming. In de nasleep van de bosbranden, de dodelijkste ooit in de staat Californië, verdampte twee derde van de beurswaarde van PG&E.

Het bedrijf zei eerder ,,aanzienlijke verplichtingen" te vrezen als inderdaad blijkt dat zijn apparatuur de oorzaak is geweest van de bosbranden. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Volgens onderzoek kan de schade oplopen tot wel 30 miljard dollar. De problemen zijn daarmee grotere dan het bedrijf aankan.

Een faillissement van het elektriciteitsbedrijf lijkt aanstaande. Het bedrijf is inmiddels een zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure gestart. Een eerste stap bij een dergelijke beschermingsconstructie tegen schuldeisers is het inlichten van het personeel. Dat moet volgens de regels vijftien dagen voorafgaand aan de ingangsdatum.