Nieuws/Financieel
3018861
Financieel

'Marges Heineken onder druk'

Amsterdam - Bierbrouwer Heineken kampt met de nodige tegenwind die mogelijk marges onder druk kan zetten. Dat schrijft de Amerikaanse bank Morgan Stanley in een rapport, waarin het concern het advies op de brouwer verlaagde. Ook Bank Degroof Petercam schroefde zijn aanbeveling terug.

Volgens de kenners van Morgan Stanley kampt Heineken onder meer met stijgende grondstofprijzen. Die kunnen het voorbije jaar al gezorgd hebben voor margedruk. ,,De algemene verwachtingen voor Heineken zijn te hoog", aldus de analisten. De bank wijst verder op dat het bedrijf mindere mate in staat zal zijn om te profiteren van prijsstijgingen.

Verder wijzen de Amerikanen op de tragere groei in grote biermarkten als Mexico en Vietnam. Ook zijn er zorgen over de prestaties van de brouwer in Nigeria. In de Verenigde Staten blijven marktomstandigheden uitdagend, terwijl in Europa sprake zal zijn van groeivertraging na een sterk 2018.

Koersdoel

Morgan Stanley verlaagde zijn advies op Heineken van equal-weight naar underweight. Het koersdoel ging omlaag van 82 naar 73 euro. Het advies van Bank Degroof Petercam ging omlaag van add naar hold waarbij het koersdoel met 8 euro werd verlaagd tot 84 euro.

Het aandeel Heineken noteerde maandag omstreeks 10.20 uur 2,7 procent lager op 75,40 punten.