Nieuws/Financieel
3030189
Financieel

Belegger flirt met banken Wall Street

Amsterdam (DFT) - Grootbanken en financials boeken over afgelopen jaren fors beter dan verwacht. Na Citigroup, Bank of America en JP Morgan presteert Goldman Sachs woensdag boven verwachting.

Analisten zien in de gerapporteerde resultaten alles behalve een groeivertraging in de economie. Bankaandelen werden afgelopen jaar nog zwaar getroffen op de beurs.

Zakenbank Goldman Sachs kwam met een kwartaalomzet van ruim $8 miljard boven de consensus in de markt in de laatste vier maanden van 2018. Zijn handel in obligaties stelde evenwel teleur, de handelsopbrengsten eveneens, net al de underwriting-activiteiten.

Het aandeel veerde op Wall Street met 4% op. Marktanalisten wijzen op signalen dat de fundamentele groei gunstig is en banken gaan profiteren van het rentebeleid van de Federal Reserve.

Vooral zijn winst, van $6 miljard tegen een verwachting van $4,45 miljard zat voor het laatste kwartaal ruim boven wat analisten hadden verwacht.

De aangepaste winst per aandeel ging van $4,83 per aandeel naar $0,70.

Bank of America ging eveneens 3,7% omhoog. Consumenten met spaargeld en beleggingen gaven de bank hier een zetje. Zijn vermogensbeheer ging naar een record.

Branchegenoot Citigroup meldde deze week al kwartaal- en jaarresultaten die het aandeel 4% deden stijgen. Zijn aandeel koerst woensdag nog eens 0,7% hoger. JPMorgan ging naar een recordverdienste.

Bij BlackRock viel het beheerd vermogen tegen, hoewel zijn winst en omzet over afgelopen jaren in de smaak vielen.

Meer financieel nieuws via de @-mail? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!