Nieuws/Financieel
3032990
Financieel

Huren vrije sector stijgen iets minder hard

AMSTERDAM (ANP) - De huurprijzen in de vrije sector zijn opnieuw omhooggegaan en komen nu uit op gemiddeld €16 per vierkante meter, al lijkt de landelijke prijsstijging wel af te zwakken.

In het vierde kwartaal van 2018 waren mensen die een nieuwe huurwoning betrokken 4,9% meer kwijt dan in het vierde kwartaal van het jaar daarvoor, meldt huizensite Pararius. Het is voor het eerst in drieënhalf jaar dat de gemiddelde prijsstijging onder de 5% uitkomt.

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector namen in alle provincies toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Flevoland koploper

De gemiddelde vierkantemeterprijs in Flevoland steeg het hardst met 26,7% naar €12,37. Die prijsstijging wordt sterk beïnvloed door Almere. Daar steeg de gemiddelde prijs per vierkante meter met 22,2% naar €12,55.

In Amsterdam zijn de huurprijzen sinds jaar en dag het hoogst van Nederland. Het afgelopen kwartaal betaalden nieuwe huurders in de hoofdstad €22,98 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Dat is een stijging van 3,2%.

Meer financieel nieuws via de @-mail? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!