Nieuws/Financieel
3033834
Financieel

Snoop Dogg duikt in Zweedse bank

Snoop Dogg, rapper en investeerder.

Snoop Dogg, rapper en investeerder.

Amsterdam (DFT) - Rapper Snoop Dogg gaat betalingen in winkels en webshops populairder maken. De ster is aandeelhouder geworden van Klarna, de Zweedse fintechbank en concurrent van de Nederlandse betalingsverwerker Adyen, met een geschatte marktwaarde van $2,5 miljard.

Snoop Dogg, rapper en investeerder.

Snoop Dogg, rapper en investeerder.

Snoop neemt via zijn investeringsbedrijf Casa Verde Capital volgens Klarna ,,een klein belang”.

In ruil daarvoor leent hij zijn gezicht en imago voor een reclamecampagne van Klarna. Financiële details zijn verder niet bekendgemaakt.

Dit in 2005 opgerichte Zweedse bedrijf is actief in veertien landen, werkt voor winkeliers. Het is leverancier van betalingsoplossingen, veelal bij webshops, waarmee klanten bijvoorbeeld achteraf kunnen betalen.

Creatieve investeerder

De binnengehaalde 48-jarige Snoop, of Calvin Cordozar Broadus volgens het geboorteregister van Long Beach, is al langer actief als investeerder.

Hij bouwde labels en eigen merken op, in 2015 speelde Snoop Dogg in op de opmars van gelegaliseerde cannabis met zijn Leafs by Snoop-producten. Ook investeerde hij geld in wietbezorgingsdienst Dutchie en farmaceutische onderneming Oxford Cannabinoid Technologies.

„Ik heb gezocht naar mogelijkheden om mijn portfolio van investeringen in tech uit te breiden naar Europa. Als ik kijk naar hoe Klarna werkt en de status quo uitdaagt, is het een match made in heaven”, stelt de rapper donderdag over Klarna.

Miljoenencontracten

Snoop Dogg begon in 1992 toen hij werd ontdekt door rapper en producer Dr. Dre. Hij heeft sindsdien meer dan 37 miljoen platen verkocht.

Snoop Dogg krijgt bij de Zweedse fintech de aandelen van een bestaande Klarna-aandeelhouder, meldt het in een persbericht.

Volgens Klarna’s Sebastian Siemiatkowski brengt Snoop Dogg behalve kennis van consumentengedrag ook zakelijke kennis in tech, retail en e-commerce mee.

De Zweedse bank heeft steun van investeerders zoals Sequoia Capital, VISA en Permira.

Meer financieel nieuws via de @-mail? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!