Nieuws/Financieel
3038042
Financieel

'Citi verlaagt advies Heineken'

Amsterdam - Citi verlaagt zijn beleggingsadvies voor het aandeel Heineken van buy naar hold. Ook de koersdoel gaat omlaag, van 100 naar 84 euro. Analisten van de zakenbank wijzen in een rapport op de brutowinstmarge, die volgens hen dit jaar lager zal uitkomen.

De groeivertraging van het aantal verkochte artikelen en stijgende kosten zullen de marge drukken met zo'n 40 procentpunt ten opzichte van een eerdere raming. Ook de vooruitzichten op de korte termijn zijn niet gunstig. ,,Nog meer risico's kunnen de kop op steken'', aldus de marktvorsers.

Bovendien is het volgens Citi waarschijnlijk dat Heineken zijn exclusieve contract met winkelketen Oxxo zal verliezen. Beleggers zullen de komende tijd hierop hun aandacht richten, ,,wat het sentiment rondom het aandeel Heineken gaat drukken¨, concludeert de zakenbank.

Eerder deze week verhoogde Jefferies zijn beleggingsadvies voor Heineken juist van hold naar buy, met een koersdoel van 90 euro. Het aandeel Heineken eindigde donderdag op 75,50 euro.