Nieuws/Financieel
3040023
Financieel

Schlumberger boekt winst op hogere omzet

Houston - Oliedienstverlener Schlumberger heeft de omzet afgelopen jaar opgevoerd. Met name in thuismarkt de Verenigde Staten deed het bedrijf goede zaken, al zag het ook daarbuiten voorzichtig herstel na drie moeizame jaren. Het Texaanse bedrijf kon door de hogere inkomsten een winst in de boeken schrijven, waar in 2017 nog een verlies werd geleden.

De omzet van Schlumberger kwam uit op 32,8 miljard dollar, een stijging van 8 procent. Daarvan was 11,9 miljard dollar afkomstig uit Noord-Amerika, ruim een kwart meer dan in 2017. De internationale inkomsten bleven gelijk op ruim 20 miljard dollar. Onder de streep hield Schlumberger een winst van 2,1 miljard dollar over. Een jaar eerder was dat nog een verlies van 1,5 miljard dollar.

De onderneming verwacht dat de olieprijzen zich in 2019 weer wat herstellen van de recente dalingen. Ondanks dat die dalingen meer onzekerheid veroorzaken, ziet Schlumberger dat klanten hun investeringen niet afbouwen. Daardoor verwacht het bedrijf dit jaar vooral solide groei buiten de VS.