Financieel/Geld
304096174
Geld

Overlijdensrisico steeds goedkoper

Amsterdam - De overlijdensrisicoverzekering (orv) is in 2020 opnieuw goedkoper geworden. De gemiddelde premie daalde met 5%. Door de aanhoudende prijsdaling ligt het gemiddelde tarief inmiddels 40% lager dan tien jaar gelden.

Vergeleken met twintig jaar geleden is de premiedaling zelfs 60%, meldt onderzoeksbureau Moneyview.

Stijging huizenprijzen

De gemiddelde verzekerde bedragen liggen flink hoger dan in 2017, het jaar voordat de verplichte overlijdensdekking werd geschrapt, schrijft Moneyview. Het aantal huiseigenaren dat een orv met een verzekerd kaptitaal vanaf €275.000 afsluit, is zelfs verdubbeld. Dat komt volgens het onderzoeksbureau door de fors gestegen huizenprijzen. Veruit de meest woningbezitters hebben een orv tot €175.000, maar die waren vorig jaar een stuk minder in trek.

Onder jongeren tot en met 30 jaar nam het aantal polissen op één leven af met 4%. Moneyview wijt ook dat aan het schappen van de orv-verplichting. Onder 60-plussers daarentegen verdubbelde het aantal polissen op een leven juist.

Niet-rokers

Het aantal rokers onder orv’ers is flink afgenomen in 2020. Maar liefst 87% verklaart niet te roken en profiteert daardoor van een lagere premie. In 2017 gaf nog driekwart van de verzekerden aan niet te roken. Opvallend, schrijft Moneyview, omdat de daling veel harder gaat dan uit de officiële cijfers over het aantal rokers in Nederland naar voren komt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd