Nieuws/Financieel
3044033
Financieel

Tienduizenden boeren laten zich horen in Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - Zeker 35.000 boeren hebben zaterdag gedemonstreerd tegen het agrarische beleid van de Duitse regering. Veel boeren zijn met de tractor naar de Duitse hoofdstad afgereisd. 170 tractoren werden voorafgaand aan de mars bij de Brandenburger Tor geparkeerd. Er hadden zich 12.000 mensen aangemeld.

De demonstranten overhandigden een brief met hun eisen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar een conferentie was met meerdere agrarische ministers uit het land. „Landbouw en veeteelt is zeer waardevol en moet beter worden beschermd.”

„We hebben genoeg van het agrarische beleid”, schreeuwden de demonstranten tijdens hun mars door Berlijn. De voorzitter van de politieke partij de Groenen, Robert Habeck, was ook bij de demonstratie aanwezig. „Consumenten moeten meer letten op wat ze kopen en wat ze weggooien”, aldus Habeck.

Bij de Brandenburger Tor in het centrum van de stad kwamen alle demonstranten zaterdagochtend samen. Veel van hen waren gekleed in hun werkkleding. Zo liepen er bijvoorbeeld mensen in hun imkerkleren. Ook waren er meerdere luchtballonnen bij de demonstratie.