Nieuws/Financieel
304657140
Financieel

Vakbeurzen: duizenden banen op de tocht door coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Vakbeurzen worden onterecht getroffen door de strenge coronamaatregelen. Ze zijn vergelijkbaar met grote bouwmarkten en woonwarenhuizen als IKEA, die onder bepaalde voorwaarden geopend mogen zijn. De vakbeurzensector vindt het niet juist dat hij op één lijn zit met festivals, concerten en sportwedstrijden, die het kabinet nog niet toestaat.

Dinsdag gaat er een schriftelijke noodkreet naar het kabinet. „Daarin vragen wij de ministers niet om een uitzondering te maken op bestaande regels, maar juist om deze regels door te trekken naar onze beurzen”, aldus Rolf Heynen van Veilig naar de Vakbeurs.

„Circa 61.000 banen lijken nu nodeloos geofferd te worden. Dagelijks krijgen wij tientallen telefoontjes en mails van wanhopige, woedende en zelfs huilende ondernemers en werknemers die niet begrijpen waarom zij niet open kunnen”, aldus Heynen. „In Duitsland en België zijn vakbeurzen gewoon open. Daar wordt wél onderscheid gemaakt tussen rustige vakbeurzen en bijvoorbeeld drukke festivals.”