Nieuws/Financieel
3081519
Financieel

'Kleine overname voor GrandVision'

Amsterdam - GrandVision doet een kleine overname met de aankoop van online-opticien Charlie Temple. Dat schrijft KBC Securities. Financiële details over de deal werden niet gemeld.

KBC stelt dat de deal niet echt als een verrassing komt omdat GrandVision expliciet op zoek is naar partijen voor e-commerce. De acquisitie zal dan ook bijdragen aan de digitale capaciteiten van GrandVision in sommige kernmarkten, aldus de bank.

Charlie Temple, dat brillen met glazen op sterkte aanbiedt met een lage prijs en een dag na de bestelling levert, werd opgericht in 2016. Het zal blijven opereren als onafhankelijk merk, maar kan volgens GrandVision profiteren van onder meer de lokale en wereldwijde kostenvoordelen van het nieuwe moederconcern. Het bestuur van Charlie Temple blijft ongewijzigd en oprichter Leon Planken blijft de topman. Bij het bedrijf werken zo'n 40 mensen.

Het advies voor GrandVision staat op hold, met een koersdoel van 20 euro. Het aandeel GrandVision noteerde dinsdag kort na opening 0,5 procent hoger op 19,36 euro.