Nieuws/Financieel
3083489
Financieel

Verlies voor farmaceut Allergan

Dublin - Farmaceut Allergan is in het vierde kwartaal in de rode cijfers gedoken. Dat kwam onder meer door verschillende forse afschrijvingen, bijvoorbeeld vanwege bijgestelde prognoses voor de injectable Kybella. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht van de botox-producent.

Allergan zette een verlies van bijna 4,3 miljard dollar in de boeken, tegen een winst van iets meer dan 3 miljard dollar een jaar eerder. De opbrengsten zakten in het laatste kwartaal van het jaar met bijna 6 procent tot zo'n 4 miljard dollar. De prognoses die Allergan voor het eerste kwartaal uitsprak waren lager dan kenners in doorsnee op rekenden.

Verder opende Biogen de boeken. De biofarmaceut wist in het vierde kwartaal met zowel de winst als de omzet de analistenprognoses te verslaan. Biogen zette een winst in de boeken van bijna 955 miljoen dollar. Een jaar eerder resteerde er onder de streep nog een min van ruim 166 miljoen dollar. De omzet steeg tot ruim 3,5 miljard dollar. Biogen deed onder meer goede zaken met zijn multiple sclerose-medicijn Tecfidera.