Nieuws/Financieel
3083769
Financieel

Hogere omzet defensieconcern Lockheed Martin

Bethesda - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, terwijl het verlies van een jaar eerder werd weggepoetst. Vooral met luchtdoel- en kruisraketten deed het bedrijf goede zaken. Verder klom de verkoop van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF).

De omzet bedroeg 14,4 miljard dollar, tegen 13,8 miljard dollar een jaar eerder. Bij de rakettendivisie steeg de omzet met 22 procent, bijvoorbeeld dankzij hogere verkopen van Patriot-raketten. Bij de luchtvaarttak, met de F-35, was een omzetgroei met 4 procent te zien. Lockheed is ook het moederbedrijf van helikopterbouwer Sikorsky en actief op het gebied van bijvoorbeeld radarsystemen en ruimtevaart.

De winst kwam uit op bijna 1,3 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog een verlies van 744 miljoen dollar. Destijds moest de grootste toeleverancier aan het Pentagon een miljardenlast nemen vanwege de Amerikaanse belastinghervormingen. Over heel 2018 boekte het bedrijf een omzet van 53,8 miljard dollar en een winst van 5 miljard dollar. Lockheed gaf aan voor 2019 op een omzet tussen 55,7 miljard tot 57,2 miljard dollar te rekenen. De orderportefeuille stond eind vorig jaar op meer dan 130 miljard dollar, een recordniveau.