Nieuws/Financieel
3086605
Financieel

KPN verliest in mobiele markt

KPN verliest terrein in mobiel bellen.

KPN verliest terrein in mobiel bellen.

DEN HAAG (ANP) - Telecomconcern KPN blijft kampen met dalende omzetcijfers. Het bedrijf kent onder meer stevige concurrentie op de mobiele markt en minder opbrengsten uit diensten. Kenners hielden in doorsnee al rekening met een daling van de opbrengsten.

KPN verliest terrein in mobiel bellen.

KPN verliest terrein in mobiel bellen.

In reactie zakte het aandeel rond 10:15 met 1,7% op de Amsterdamse beurs.

KPN kampt al langer met moeilijke marktomstandigheden. Maar over eventuele ingrepen in het personeelsbestand, waarover geruchten de ronde deden, rept de onderneming met geen woord.

Wel sprak topman Maximo Ibarra in de toelichting op de resultaten over een flexibele organisatie die nodig is om in de huidige markt te opereren.

"Groei van klanten die meerdere producten afnemen vertraagt iets"

Dit vindt DFT-verslaggever Wouter van Bergen:

„De omzetdaling van KPN tot €1,4 miljard is naar verwachting, de winst in het laatste kwartaal van 2018 valt iets lager uit dan gemiddeld was geraamd. Groei van aantal klanten dat meerdere producten afneemt vertraagt iets ten opzichte van voorgaand kwartaal.”

Volg @woutervanbergen

Het bedrijf behaalde afgelopen kwartaal een omzet uit voortgezette activiteiten van 1,4 miljard euro. Dat is 1,1 procent minder in vergelijking met een jaar eerder. De aangepaste winst steeg van 56 miljoen euro naar 62 miljoen euro.

KPN gaf aan dat de vrije kasstroom, exclusief dividend van Telefónica Deutschland, dit jaar ,,incidenteel'' lager zal uitvallen vergeleken met het bedrag van 804 miljoen euro in 2018, onder druk van herstructureringslasten.

Verder denkt KPN dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar in lijn zal liggen met 2018, met kapitaalinvesteringen van 1,1 miljard euro.

RBC stelt dat de kwartaalresultaten van KPN wel beter waren dan verwacht. Ook Jefferies en ING zeiden dat de cijfers iets boven verwachting waren. Bij KBC waren de prestaties redelijk in lijn met de prognoses.

Underperform

Het advies bij RBC staat op outperform en bij Jefferies is dit underperform. KBC heeft een hold-advies met een koersdoel van 2,75 euro. Bij ING is het advies buy, met een koersdoel van 3,40 euro.

Het aandeel KPN noteerde woensdagochtend omstreeks 09.40 uur een min van 2,8 procent op 2,44 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de AEX.

Meer financieel nieuws via je e-mail? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!