Nieuws/Financieel
308730701
Financieel

Uber-rivaal Lyft voorziet minder sterke groei

San Francisco - Uber-concurrent Lyft heeft in het vierde kwartaal meer dan 1 miljard dollar aan omzet gedraaid, flink meer dan een jaar eerder. Maar het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, die alleen in Noord-Amerika actief is, voorziet voor 2020 een tragere groei.

Afgelopen kwartaal dikten de opbrengsten op jaarbasis nog met 52 procent aan. Maar voor het eerste kwartaal van dit jaar is de verwachte groei minder spectaculair. Lyft rekent op een omzet van bijna 1,1 miljard dollar. Wat meespeelt is dat het aantal gebruikers van Lyft in de tweede helft van vorig jaar slechts met 2,5 procent is gegroeid, waar in de eerste helft van vorig jaar nog sprake was van een plus van meer dan 6 procent.

Lyft wist zijn nettoverlies overigens wel terug te brengen. Maar op zwarte cijfers rekent het bedrijf voorlopig nog niet. Aan een eerdere prognose om op aangepaste basis winstgevend te zijn aan het einde van 2021, werd niet getornd. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel duidelijk omlaag.