Nieuws/Financieel
3091558
Financieel

'Cijfers Unilever vallen tegen'

Amsterdam - De cijfers van Unilever vielen tegen, stellen analisten van RBC. De autonome omzetgroei was volgens de kenners van de bank ,,beneden peil''. Ze wijzen daarbij op de invloed van wisselkoerseffecten, vooral in het vierde kwartaal.

Hoewel Unilever zijn doel voor een omzetgroei op eigen kracht van minimaal 3 procent net niet heeft gehaald, zullen volgers van het consumentengoederenconcern volgens de analisten niet heel anders over het bedrijf gaan denken. RBC tornt dan ook niet aan zijn underperform-advies voor Unilever.

Analisten van ING zijn met name te spreken over de verbetering van de onderliggende operationele winstmarge door Unilever. Wel wijzen ze op de lager dan verwachte volumegroei en ze vinden het dan ook niet vreemd dat Unilever denkt dat de autonome omzetgroei dit jaar in de onderste helft van de gewenste bandbreedte van 3 tot 5 procent uitkomt. ING heeft een buy-advies.

Omzetgroei

Berenberg (buy) noemde de autonome omzetgroei ,,enigszins teleurstellend''. Specifiek werd gewezen op de lastige omstandigheden in Argentinië. Ook Goldman Sachs (neutral) wees op de lastige gang van zaken in dat land, waarbij Liberum (hold) aangeeft dat het Zuid-Amerikaanse land vanwege hyperinflatie uit de autonome omzetgroeicijfers van Unilever is gehaald.

Unilever stond donderdag rond 10.50 uur 3 procent lager op 45,92 euro.