Nieuws/Financieel
3092686
Financieel

'Duitse bankenfusie nog deze zomer mogelijk'

Frankfurt - Deutsche Bank maakt zich naar verluidt op voor een fusie met branchegenoot Commerzbank die nog deze zomer plaatsvindt, als de zwakke resultaten bij het eerstgenoemde financiële concern aanhouden. Als de situatie bij de geplaagde zakenbank niet snel verbetert, ziet de top van van de bank de megafusie als enige optie. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

De Duitse regering zou al langer aandringen op een krachtenbundeling van Deutsche Bank en Commerzbank. De exportgerichte economie van het land heeft volgens Berlijn sterke banken nodig en een fusie van de financiële concerns zou daar een rol in kunnen spelen. Sinds het aantreden van de nieuwe Duitse regering is er meer dan twintig keer overleg geweest tussen Deutsche Bank en het ministerie van Financiën.

Deutsche Bank kampt al tijden met verliezen en het tij is in het voorbije kwartaal naar verwachting niet gekeerd. Topman Christian Sewing van Deutsche Bank hoopt nog altijd dat fikse kostenbesparingen het bedrijf gezonder maken, en sluit formeel iedere fusie voor 2020 uit. Intern zou hij echter hebben gezegd dat hij zijn strategie moet wijzigen als de herstructurering geen vruchten afwerpt.

Deutsche Bank, Commerzbank en het ministerie van Financiën wilden niet reageren.