Nieuws/Financieel
3093046
Financieel

Wie is KPN-belager Brookfield?

Brookfield-ceo Bruce Flatt geldt als de ’Canadese Warren Buffett’.

Brookfield-ceo Bruce Flatt geldt als de ’Canadese Warren Buffett’.

Amsterdam (DFT) - KPN-belager Brookfield Asset Management is een Canadese vermogensbeheerder die zich richt op investeringen in vastgoed, hernieuwbare energie, infrastructuur en private equity. Brookfield is kapitaalkrachtig met een beheerd vermogen van circa $330 miljard.

Brookfield-ceo Bruce Flatt geldt als de ’Canadese Warren Buffett’.

Brookfield-ceo Bruce Flatt geldt als de ’Canadese Warren Buffett’.

Brookfield is ook actief in de telecomwereld. In Frankrijk bezit de investeerder uit Toronto tal van zendmasten en andere telecominfrastructuur. De Canadezen zouden deze maand eveneens interesse hebben getoond in datacenters van het Spaanse Telefónica.

Ook begeeft Brookfield zich regelmatig op het overnamepad. De onderneming nam vorig jaar deel aan een consortium dat een bod van circa €3 miljard wilde uitbrengen op het Britse winkelvastgoedbedrijf Intu. De Canadezen hebben daarnaast vakantieparken in Groot-Brittannië in handen, evenals spoorwegactiviteiten in Australië en Zuid-Amerika.

’Canadese Warren Buffett’

Ruim 80.000 mensen zijn werkzaam bij Brookfield in dertig landen. Het hoofdkantoor staat in Toronto. Er is ook een kantoor in Londen.

Brookfield wordt geleid door Bruce Flatt. De 53-jarige topman wordt gezien als de ’Canadese Warren Buffett’. Hij werd in 2002 benoemd in de top van de vermogensbeheerder. De Harvard Business Review plaatste Flatt vorig jaar op de zestigste plaats in een top 100 van best presterende ceo’s. Zijn vermogen wordt geschat op $1,4 miljard.

Flatt investeert bij voorkeur in bedrijven met een sterke kasstroom. Verder heeft de Brookfield-ceo in 2017 aangegeven geen enkel heil te zien in de bitcoin.

Verborgen camera’s in appartement

Opmerkelijk is dat Flatt deze maand in het nieuws kwam, omdat er drie verborgen camera’s in zijn appartement in New York zijn gevonden. Zijn broer Gordon ontdekte de camera’s afgelopen oktober en begon er een zaak over bij een Amerikaanse rechtbank. Hij wil van fabrikant Nest weten wie opdracht heeft gegeven de camera’s te plaatsen. Bruce Flatt zei geen weet te hebben gehad van de verborgen camera’s in zijn appartement.

Rijke geschiedenis

Brookfield kent trouwens een rijke geschiedenis. De onderneming werd in 1899 opgericht als de Sao Paulo Tramway, Light and Power Company. Het bedrijf was oorspronkelijk actief als investeerder in de infrastructuur in Canada en Brazilië. De bedrijfsnaam werd in 1966 omgedoopt in Brascan. Sinds 2005 draagt de vermogensbeheerder de naam Brookfield.