Nieuws/Financieel
3093237
Financieel

Sterk kwartaal UPS dankzij groei thuismarkt

Atlanta - De Amerikaanse pakketbezorger UPS groeide harder in het vierde kwartaal mede dankzij de sterkere prestatie in zijn thuismarkt tijdens de feestdagen. In de VS werden er ruim 21 miljoen pakketjes per dag bezorgd in de verslagperiode. Maar ook buiten de Verenigde Staten realiseerde de onderneming een gezonde omzetgroei. Onder de streep resteerde er een winst van 453 miljoen dollar.

De omzet van de pakketbezorger dikte met 4,6 procent aan naar bijna 20 miljard dollar. De Amerikaanse tak groeide zelfs met 6,3 procent, geholpen door meer vraag naar ultrasnelle bezorging. De omzet uit vervoer van pakketjes die binnen één dag op deurmat moeten liggen, nam met ruim 10 procent toe.

Ook buiten zijn thuismarkt deed UPS goede zaken. De omzet van de internationale tak geschoond voor wisselkoersschommelingen steeg met 5,4 procent. De opbrengsten voor heel 2018 telden bijna 72 miljard dollar, wat een jaar op jaar groei van 7,9 procent betekende. UPS verwacht in het nieuwe jaar nog sneller te groeien en mikt op een omzetgroei tussen de 10 en 13 procent.